Terug

Vrijwilligers gevraagd

voor SNOEIWERK  
 
 

Het is alweer de hoogste tijd voor landschapsonderhoud op de Kooihoek. IJs en weder dienende komt het IVN een deel van de knotwilgen knotten maar daarnaast is er dit jaar weel veel snoei- en zaagwerk. Een klein bosje dat te veel over een schapenpad groeit, struiken die de fruitbomen overgroeien, een houtsingel die uit z'n krachten groeit en een houtwal die al minstens 30 jaar niet is onderhouden. 
 

We zijn al begonnen maar hulp is welkom, zowel omdat het veel werk is, maar ook omdat het leuker is met een groepje “boswerkers”. Het primaire doel is een vitale begroeiing in stand te houden met veel variatie voor optimale biodiversiteit (gunstig voor plant en dier van klein tot groot.) Het tweede doel is brandhout oogsten om onze boerderij, woning en kaasmakerij CO2-neutraal te verwarmen, via onze houtgestookte CV-ketel. Het derde doel is tophout (kleine takken) te gebruiken om het organische stofgehalte in de bodem te verhogen: versnipperen, mengen met stromest en op het land uitrijden. 
 

Het is de bedoeling dat ikzelf (Freek) met de kettingzaag het grote werk doe en dat helpers het dikke hout op stapels leggen en de rest van het hout op een grote rij voor de versnipperaar. 
 

De planning is om te starten met uitleg bij koffie en appeltaart in de loop van de middag af te sluiten.  
 

Wat heb je nodig:

 
 

Eén persoon tegelijk kan ik van de trein halen. Geef je op door te laten weten wanneer je wilt komen, dan kunnen we wat afspreken.  

 

  

 

 

 

 

Dit jaar heeft de organisatie LTO Berkelland besloten om op donderdag 24 juli 2008 de Kooihoek aan te doen.

Een fotoreportage.